U Sudu BiH sutra izricanje presude u predmetu Zijad Mutap i drugi

prije 2 sedmica 24

Optuženi Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović, se, između ostalog, terete da su djelovali kao organizirana kriminalna grupa s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život 8.2.2016. godine, uslijed kojih povreda je preminuo

Sud Bosne i Hercegovine u četvrtak, 24. novembra, izreći će prvostepenu presudu u predmetu Zijad Mutap i drugi. Izricanje presude  zakazano je u 9:00 sati u sudnici 6.

Optuženi Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović, se, između ostalog, terete da su djelovali kao organizirana kriminalna grupa s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život 8.2.2016. godine, uslijed kojih povreda je preminuo. Oni su prikrivanjem dokaza i počinitelja, fingiranjem dokaza, prikrivanjem činjenica koje su im poznate, poduzimali radnje s ciljem prikrivanja stvarnog načina na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, navodi se u saopćenju iz Suda BiH.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook


Pročitajte cijeli članak