Toplane počele sa zagrijavanjem stanova u Kantonu Sarajevo

prije 1 sedmica 16

Ukoliko se utvrdi da nakon 20. septembra srednja dnevna temperatura vanjskog zraka iznosi 12 stepeni ili niže, Toplane su dužne početi sa isporukom toplotne energije stambenih i poslovnih jedinica u Kantona Sarajevo, a što su jutros i učinili.

Toplane Sarajevo počele su jutros zagrijavanje stanova i poslovnih prostora prije početka grijne sezone jer je tri dana bila temperatura ispod 12 stepeni.

- Obavještavamo korisnike centralnog grijanja da su sva postrojenja za proizvodnju i distribuciju toplotne energije pogonski spremna, odnosno da su KJKP Toplane - Sarajevo spremne za početak predstojeće sezone grijanja za 2022/2023. godinu - kazali su iz Toplana.

Postrojenja i instalacije Toplana, prema Uredbi o općim uvjetima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, trebaju biti tehnički spremne do 20. septembra. Ukoliko se utvrdi da nakon 20. septembra srednja dnevna temperatura vanjskog zraka iznosi 12 stepeni ili niže, Toplane su dužne početi sa isporukom toplotne energije stambenih i poslovnih jedinica u Kantona Sarajevo, a što su jutros i učinili.

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook


Pročitajte cijeli članak