Sebija Izetbegović predvodi veliki tim na 'Race For The Cure': 'Prije više od 20 godina i ja sam se borila...'

prije 1 sedmica 16

Registracije su otvorene i u samo nekoliko koraka svi koji žele učestvovati mogu registrovati svoj tim, okupiti porodicu, prijatelje, kolege i biti dio ove priče


Ovogodišnje jubilarno 15. izdanje najvećeg društveno odgovornog događaja u Bosni i Hercegovini Trke/šetnje za ozdravljenje „Race For The Cure“, nakon dvije pandemijske godine, bit će održano uživo ispred Sarajevo City Centra 25. septembra, sa početkom u 11 sati.


Na ulicama Sarajeva slavit ćemo život i ženama koje boluju od karcinoma dojke pokazati da nisu same u svojoj borbi - navode organizatori.


Tim povodom oglasila se i direktorica KCUS-a na svom Facebook profilu, koja je također jedna od učesnica ovog događaja sa svojim, kako navodi, velikim timom.

 
- Prije više od 20 godina i ja sam se borila. U želji da ohrabrim sve žene, ove godine predvodim veliki tim na Race For The Cure. U KCUS-u smo učinili sve da brzo dijagnosticiramo i pružimo najbolju uslugu našim pacijenticama. Priključite se mom timu jer time podstičemo svijest o prevenciji i borbi protiv karcinoma dojke - poručila je dr. Sebija Izetbegović.


Registracije su otvorene i u samo nekoliko koraka svi koji žele učestvovati mogu registrovati svoj tim, okupiti porodicu, prijatelje, kolege i biti dio ove priče. Više informacija o registraciji saznajte ovdje.


U predpandemijskoj 2019. godini ispred SCC-a okupilo se oko 9000 građana iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Ove godine očekuje se da taj broj bude premašen.


Sav novac od registracija usmjeren je za aktivnosti kojima se pomaže ženama oboljelim od karcinoma dojke i besplatne mamografske preglede za žene u ruralnim dijelovima Bosne i Hercegovine.

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook


Pročitajte cijeli članak