Saslušan Slovenac koji je skrivio nesreću u Drežnici: Zašto je prešao na suprotnu stranu ceste?

prije 2 sedmica 82

Slovenac, koji je nakon nesreće bio hospitaliziran u Kantonalnoj bolnici "Dr. Safet Mujić" u Mostaru, sinoć je na saslušanju u Tužilaštvu HNK iznosio svoju odbranu


Boštjan Furek, državljanin Slovenije iz Ptuja večeras je saslušan na okolnosti nesreće koja se dogodila u četvrtak u mjestu Drežnica sjeverno od Mostara, a u kojoj je smrtno stradao Mustafa Ibrišević (64) iz Visokog.


Furek je, podsjetimo, upravljao kombijem Renault Trafik u kojem se nalazilo još sedam osoba, a pod još neutvrđenim okolnostima je prešao na suprotnu stranu ceste i direktno se sudario s cisternom za čijim je volanom bio nesretni Ibrišević.


Od siline udara, cisterna je sletjela s ceste i završila u jezeru.


Slovenac, koji je nakon nesreće bio hospitaliziran u Kantonalnoj bolnici "Dr. Safet Mujić" u Mostaru, sinoć je na saslušanju u Tužilaštvu HNK, kako potvrđeno Avazu, iznosio svoju odbranu.


Rekao je da u trenutku nesreće nije bio pod utjecajem alkohola niti droga, a priznao je da je tokom dana, ali u prijepodnevnim satima, popio dva piva.


Podsjetimo on je odmah nakon nesreće alkotestiran, ali test nije pokazao prisustvo alkohola u krvi.


Svjestan je, kazano nam je, činjenice da je prešao na suprotnu stranu ceste, ali objašnjenje za to nije imao.


Postupajuči tužilac će u roku od 24 sata donijeti odluku o tome hoće li prema nadležnom sudu uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora.

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook


Pročitajte cijeli članak