Moj, Ćamile, moj! Zar je moguće da je bošnjačka kolektivna svijest toliko pojeftinila, da se ovako ponižavamo?!

prije 2 sedmica 23

23.11.22, 16:57h

Politički analitičar i bivši portparol SBB-a Omer Čevra na svom Facebook profilu kritički se osvrće na prisustvovanje Ćamila Durakovića jučerašnjem prijemu u Republici Srpskoj, povodom stupanja na dužnost predsjednika ovog entiteta, Milorada Dodika.

Moj, Ćamile, moj!

Ćamil Duraković, potpredsjednik RS-a, dijete Srebrenice, prisustvova je sinoć i primao zvanice na svečanom prijemu povodom stupanja na dužnost predsjednika tog bh. entiteta, Milorada Dodika.


Na prijemu gdje nema zastave BiH, te gdje se intonirala prvo himna Republike Srbije, pa zatim himna Republike Srpske. Prijemu na kojem je u prvom redu ponosno stajao Darko Mladić, sin ratnog zločinca i krvnika Srebrenice Ratka Mladića, dok je Ćamil stajao samo dva metra desno od Milorada Dodika i patrijarha srpskog Porfirija!


Usporedbe radi, to bi bilo isto kao da logoraš Auschwitza prisustvuje prijemu koji organizuje negator Holokausta i na kome se pojavljuje u prvom redu sin Heinricha Himmlera!


Cijeli dan se pitam zar je moguće da su bošnjačka kolektivna svijest, čast i samopoštovanje toliko pojeftinili i da sada iznosi malo bolji kancelarijski prostor, što je Dodik, prema izjavi Durakovića na prijemu, između ostalog obećao Bošnjacima u RS!


Zar je moguće da se ovako ponižavamo? Tragedija, da ne može biti veća!

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook


Pročitajte cijeli članak