Mlada vijećnica SDA u šoku i panici: Zelda Dizdarević pronašla nož u gumi svog parkiranog auta!

prije 1 sedmica 24

- Ovaj necivilizacijski čin predstavlja nastavak napada na vijećnice Stranke demokratske akcije koje su duže vrijeme izložene teroru u vijećničkim klupama, kao i javnom prostoru - saopćila je SDA Zenica

Vijećnica Stranke demokratske akcije u Vijeću grada Zenica Zelda Dizdarević pronašla je nož u gumi svog parkiranog privatnog automobila, što je prijavila nadležnoj policijskoj stanici.

- Ovaj necivilizacijski čin predstavlja nastavak napada na vijećnice Stranke demokratske akcije koje su duže vrijeme izložene teroru u vijećničkim klupama, kao i javnom prostoru - saopćila je SDA Zenica.

Podsjećaju da je gradonačelnik Fuad Kasumović osobno s govornice Vijeća grada rekao šefici Kluba SDA Emini Tufekčić da joj "svaka šamara traži", a "Kasumovićevi poslušnici i simpatizeri našim vijećnicama su na društvenim mrežama prijetili silovanjem".

- Ove prijetnje oštro osuđujemo, ali poručujemo da nas neće pokolebati i da ćemo nastaviti ukazivati na kriminal gradonačelnika i njegovih suradnika, koji su od naše Zenice napravili grad slučaj i doveli na najniže grane nakon agresije na BiH. Pozivamo organizacije za zaštitu ljudskih prava, a posebno prava žena, da dignu glas protiv prijetnji, zatrašivanja i nasilja nad ženama, a policiju da što prije rasvijetli i otkrije počinitelja ovog krivičnog djela - zaključuje se u saopćenju.

(DEPO PORTAL/rm)


Pročitajte cijeli članak