Ministar Šteta dodijelio prve elektronske karte za javni prevoz: 'Zadovoljan sam što smo došli u ovu fazu'

prije 4 dana 14

Nakon toga, ministar Šteta je na prodajnom mjestu Ilidža, srednjoškolcima uručio elektronske karte, te i zvanično najavio podjelu karata za učenike i studente, kao prvim kategorijama koje će koristiti ove karte

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je u okviru reforme javnog prevoza i promjene tarifnog sistema sprovelo aktivnosti za izradu elektronskih karata za javni prevoz.

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta je posjetio Udruženje za slijepa i slabovidna lica KS i prve elektronske karte dodijelio članovima ovog udruženja, i sa njima razgovarao o svim rješenjima koja su neophodna za razvoj prevoza, kako bi slijepim i slabovidnim licima bilo olakšano njegovo korištenje u Kantonu Sarajevo.

Nakon toga, ministar Šteta je na prodajnom mjestu Ilidža, srednjoškolcima uručio elektronske karte, te i zvanično najavio podjelu karata za učenike i studente, kao prvim kategorijama koje će koristiti ove karte.

elektronske-karte

„Zadovoljan sam što smo došli u ovu fazu. Od danas počinje podjela elektronskih karata učenicima i studentima koji su ranije predali svoje zahtjeve. Proces reforme javnog prevoza i tarifnog sistema je dug, ali važno je da se ideje realizuju i razvijaju. Njihovom konačnom realizacijom bit će promijenjena slika Sarajeva, a svima će nam ostati trajne vrijednosti i kvalitetniji javni prevoz. Nastavljamo sa realizacijom svih aktivnosti kako bismo došli do konačnog cilja – javnog prevoza kakav zaslužujemo“, istakao je ministar Šteta.

Elektronske karte će važiti u oba prevoznika za sve spomenute kategorije.

U narednom periodu se očekuju i dodatna digitalna rješenja za olakšano korištenje i unapređenje javnog prevoza.

Sljedeća kategorija za koju će se prikupljati dokumentacija je kategorija penzionera, a o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena - saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook


Pročitajte cijeli članak