Kudumović: Ostajem član SDA i u Skupštini TK ću ih i dalje podržavati! Naši čestiti članovi žive za ideju Alije Izetbegovića!

prije 2 sedmica 22

Način na koji je utvrđena moja odgovornost je klasični inkvizicijski postupak u kojem je pomenuti Smajo Mandžić odokativnom metodom donio konačnu presudu da od 5 poslanika koji su tajno glasali ja nisam ispoštovao odluku KO SDA TK, naglasio je Kudumović

U vezi sa dešavanjima na posljednjoj sjednici KO SDA TK, poslanik SDA u Skupštini TK Fadil Kudumović demantovao je tvrdnje da je suprotno stavu KO SDA TK, prilikom glasanja za listu za Dom naroda Parlamenta FBiH, glasao za kandidata SBiH. Napominje da se radilo o tajnom glasanju prije kojeg je insistirao da se glasa javno. Njegov prijedlog nije prihvaćen uz obrazloženje da je pravilo da se u ovom slučaju tajno glasa.


- Na sjednici KO SDA TK poslanik Smajo Mandžić, najpoznatiji preletač PDA, zaprijetio je da će ukoliko se ne donese odluka o mom isključenju oboriti skupštinsku većinu u Tuzlanskom kantonu izlaskom iz SDA, zajedno sa svojom poslanicom Lejlom Vuković. Svoje prijetnje Mandžić je iznio nakon što prilikom prvog glasanja prijedlog Fahrudina Skopljaka o mom isključenju nije dobio podršku potrebnih 15 od 28 članova KO SDA TK. Uslijedilo je ponovno glasanje i prijedlog o isključenju je usvojen sa 16 od ukupno 20 prisutnih članova.


Način na koji je utvrđena moja odgovornost je klasični inkvizicijski postupak u kojem je pomenuti Smajo Mandžić odokativnom metodom donio konačnu presudu da od 5 poslanika koji su tajno glasali ja nisam ispoštovao odluku KO SDA TK.


Želim da upoznam javnost da se ovdje radi o nastavku borbe za preuzimanje kontrole tzv., podrinjske struje u KO SDA TK, s jedne strane i s druge, o pokušaju da se prebaci odgovornost na mene lično zbog gubitka delegata u Domu naroda FBiH. Isto tako, predsjednik KO SDA TK Fahrudin Skopljak se na ovaj način sveti OO SDA Banovići, valjda zbog najboljeg izbornog rezultata koji smo ostvarili u Kantonu, na proteklim Općim izborima. Isti gospodin nastoji skrenuti pažnju sa ponovo lošeg izbornog rezultata OO SDA Lukavac odakle dolaze on i premijer TK. Ovo sve predstavlja i nastavak ličnog obračuna Fahrudina Skopljaka sa predsjednikom OO SDA Banovići dr. Begom Gutićem.


Drago mi je da je prijedlog za moje isključenje došao od: Smaje Mandžića, Azmira Husića, Lejle Vuković i drugih bivših članova PDA od kojih sam ja Stranku demokratske akcije branio i 2018., i 2020. godine. Oni me mogu istjerati iz SDA, ali ne i SDA iz mene.


Ja, Fadil Kudumović, ostajem član Stranke demokratske akcije BiH, i u Skupštini TK ću i dalje podržavati SDA. SDA nisu preletači, SDA je ideologija i SDA čine pošteni, čestiti članovi koji žive za ideju našeg prvog predsjednika, rahmetli i.

 
(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook


Pročitajte cijeli članak