Kako lakše do stana: Općina Novo Sarajevo refundira troškove poreza mladima, uz ovaj uvjet...

prije 2 sedmica 25

Kako se ističe u saopćenju za javnost, Općina Novo Sarajevo među rijetkim je jedinicama lokalne samouprave koja pruža taj vid podrške mladima prilikom rješavanja njihovog stambenog pitanja

Općina Novo Sarajevo realizirala je i ove godine Javni poziv za ostvarivanje prava na refundiranje troškova plaćenog poreza na promet nekretnina ili plaćenog poreza na dodatnu vrijednost prilikom kupovine nekretnine u vlasništvo ili suvlasništvo, mladima koji prvi put rješavaju stambeno pitanje.
 

- Ove godine pravo na refundiranje troškova po Javnom pozivu ostvarile su 43 prijavljene mlade osobe s područja Novog Sarajeva. Bit će im isplaćeno do 1.000 KM novčane podrške, u zavisnosti od visine poreza koji su platili prilikom kupovine nekretnine - navodi se. 

Kako se ističe u saopćenju za javnost, Općina Novo Sarajevo među rijetkim je jedinicama lokalne samouprave koja pruža taj vid podrške mladima prilikom rješavanja njihovog stambenog pitanja.

- U cilju nastavka kontinuirane podrške mladima ove lokalne zajednice, Općina Novo Sarajevo od naredne godine uvodi 'Budžet za mlade' u kojem će na jednom mjestu biti sve mjere podrške namijenjene toj populaciji.  Općina Novo Sarajevo time će postati prva jedinica lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini koja je uvela 'Budžet za mlade' - saopćio je Odsjek za informisanje, odnose s javnošću i protokolarne poslove Općine Novo Sarajevo. 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook


Pročitajte cijeli članak