Dudić: Ne igramo protiv vanzemaljaca

prije 5 dana 6

U FK Velež održali su konferenciju za medije uoči utakmice 2. pretkola Konferencijske lige protiv grčkog predstavnika AKE-a, na Grbavici, koja je na programu u četvrtak od 20:30 sati.

Trener Feđa Dudić izjavio je nema mnogo potrebe da se analizira protivnik jer se o njemu mnogo toga zna.

- Nema potrebe da govorim kakav je protivnik AEK. Imajudva igrača koja odskaču, Mantalos (Petros) i Garsija, a i Cavelas (Georgios Tzavellas) je klasa. Igramo protiv dobre ekipe, ali ne igramo protiv vanzemaljaca. Uradit ćemo sve. Sa nama nije krenuo Zvonić, dobio je iskrenuće zgloba protiv Posušja. Radovac je sa nama, probat će trenirati. Da se danas igra utakmica, ne bi igrao. On ima veliku želju da igra, rekao je šef struke Rođenih.

Trener mostarskog kluba vjeruje da će navijali ponovo biti na nivou.

- Bit će više gledalaca nego protiv Kolerajna. Naši navijači uvijek naprave pravi ambijent, ne sumnjam da će tako biti sutra, istakao je Dudić, te najavio otvorenu i borbenu igru:

- Igrat ćemo otvoreno,napadački, ja i ne znam drugačije. Probat ćemo igrati našu igru, ali pitat će se nešto i naš protivnik. Šta će me zadovoljiti? Ako pružimo sto posto. Ne znam da li će to biti dovoljno i koji rezultat nam može donijeti, ali ako damo sto posto na terenu, onda imamo šanse da bar nastavimo niz utakmica bez poraza, zaključio je trener Veleža, Feđa Dudić.

Pročitajte cijeli članak