Dragan Stojković Piksi najavio da će Ivica Osim dobiti ulicu u Beogradu

prije 3 dana 15

Piksi je tom prilikom otkrio da će ulica u Beogradu nositi ime po čuvenom fudbaleru i treneru

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije predvođena selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem boravi u Sarajevu gdje će prisustvovati sahrani legendarnog Ivice Osima.

Prije polaska u Narodno pozorište na komemoraciju povodom smrti Ivice Osima, delegacija FSS koju čine zamjenik predsjednika Nenad Bjeković i selektor Dragan Stojković posjetila je ambasadu Srbije u Sarajevu i zadržala se u kraćem razgovoru sa ambasadorom Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandrom Đorđevićem.

Piksi je tom prilikom otkrio da će ulica u Beogradu nositi ime po čuvenom fudbaleru i treneru.

"Uoči puta za Sarajevo, imao sam razgovor sa čelnim ljudima grada Beograda i gotovo je izvjesno da će jedna od ulica u našoj prijestolnici dobiti ime po legendarnom Ivici Osimu. On je to apsolutno zaslužio i mnogo mi je drago što će se Beograd i Srbija jednom divnom čovjeku i fantastičnom fudbalskom stručnjaku odužiti na adekvatan način. Samo da budemo strpljivi, poznato je da mora da prođe tri godine od smrti da bi se ušlo u proceduru oko imena ulice”, rekao je Stojković.

Selektor "orlova" još jednom je evocirao uspomene na čovjeka sa kojim je imao poseban odnos.

"Jedan tužan momenat za sve nas koji smo voljeli Ivicu Osima. Bio je veoma šarmantna osoba, čovjek koji je plijenio znanjem, stavom i harizmom. Neko ko je zaista zadužio fudbal u bivšoj zemlji i ostavio dubok trag u inostranstvu. Ne pamtim njegovu igračku karijeru, bio sam isuviše mali, ali kažu da je imao nadimak Štraus s Grbavice, to ne dobija svako. Njegova trenerska karijera je bila impresivna, ostaće mi zauvijek urezano u sjećanju sve ono što nam je pokazivao na treninzima i način na koji je radio sa nama u reprezentaciji. Naravno, momenti sa Mundijala u Italiji 1990. godine su nešto specijalno.

Takođe i kvalifikacioni put do tog šampionata na kome smo jednu Francusku ostavili iza sebe, dovoljno govori o podvigu i stilu igre pod palicom Ivice Osima. Ljudima koji nisu rođeni na ovim našim prostorima, Švabine misli i ideje bile su nerazumljive. Bio je vrlo inteligentan, svaka njegova rečenica imala je neki širi smisao, nije se služio floskulama i uvijek je slao jasnu poruku šta želi i šta mu je namjera. To smo samo mi Balkanci umjeli da razumijemo na pravi način. Osim je bio kosmopolita, lijepo se osjećao i u Zagrebu i u Beogradu i u Skoplju… Ljubljani, Titogradu, Novom Sadu, Prištini… I svuda su ga voljeli. Ukratko rečeno, bio je Jugosloven. Doći u Sarajevo i odati mu posljednju poštu, najmanje je što možemo da učinimo za jednog takvog čovjeka otvorenog srca. Švabo je to zaslužio svojom pojavom, likom i djelom”, zaključio je Stojković.

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook


Pročitajte cijeli članak