Adem Zalihić optužuje da je nelegalno smijenjen: Evo dokumenta koji dokazuje da je nelegalno 'uhljebljen'

prije 5 dana 13

Zalihić je tvrdio da je sjednica Upravnog odbora nelegalna pa je samim tim i njegova smjena nelegalna. Međutim, zaboravlja da je njegovo 'uhljebljenje' na direktorsku poziciju bilo mimo zakona, što je i zadokumentovano i to od strane Ureda za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo

Bivši direktor sarajevske Hitne pomoći Adem Zalihić danima već tvrdi kako ga Vlada Kantona Sarajevo nelegalno smjenjuje i izbacuje iz direktorske fotelje.


Pri tome, Zalihić je Vladu KS usporedio sa četnicima jer su u njegovu smjenu krenuli uoči svetog praznika Kurban bajrama.


Zalihić je tvrdio da je sjednica Upravnog odbora nelegalna pa je samim tim i njegova smjena nelegalna.


Međutim, zaboravlja da je njegovo 'uhljebljenje' na direktorsku poziciju bilo mimo zakona, što je i zadokumentovano i to od strane Ureda za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo.


Kako se navodi u dokumentu, koji je u posjedu Raporta, Zalihić nije ispunjavao uvjete za direktora.


Ističe se kako je Zalihić imao završenu edukaciju prvog nivoa odnosno osnovnog, dok direktor ove ustanove mora imati uvjerenje o edukaciju tri nivoa.


Pogledajte dokument:

zalihic-ured-1

Pored ovoga, Zalihić je mimo pravila dodjeljivao dodatke na plaću uposlenicima koji za to nisu ispunjavali uvjete, a zabilježen je i niz ostalih nepravilnosti u njegovom radu. 


(DEPO PORTAL/dg)


Pročitajte cijeli članak