Objavljena lista najsigurnijih aviokompanija na svijetu

prije 1 sedmica 12

Jedini web sajt na svijetu koji se bavi isključivo rejtinzima i ocjenama bezbjednosti zračnog putovanja - Airline Raitings, proglasio je australski Qantas Airways najsigurnijom aviokompanijom na svijetu za 2021. godinu.

Qantas je na vrhu godišnje liste AirlineRatings.com. U pitanju je rang lista koja analizira čak 385 avioprevoznika o sljedećim faktorima: nesreća i evidencija ozbiljnih nezgoda, revizije upravnih tijela, državne revizije, vodeće inicijative za bezbjednost u industriji i starost flote.

AirlineRatings.com sebe naziva "industrijskim standardom" za bezbjednosne ocjene, koristeći sistem od sedam zvjezdica za informisanje putnika iz 195 zemalja o svim zrakoplovnim stvarima, piše Travelmagazine.

Sajt je objavio vijest ističući stalnu posvećenost kompanije Qantas bezbjednosti i inovacijama kroz svoju stogodišnju historiju.

AirlineRatings.com je također izdao duži spisak 20 najsigurnijih avio kompanija za 2021. godinu.

Njihova lista od top 20 izgleda ovako:

Qantas Air New Zealand Singapore Airlines Emirates EVA Air Etihad Airways Alaska Airlines Cathay Pacific Airways British Airways Virgin Australia Virgin Atlantic Hawaiian Airlines Southwest Airlines Delta Air Lines American Airlines SAS Finnair Lufthansa KLM United Airlines

U objavljivanju rang liste, glavni urednik AirlineRatings.com Džefri Tomas (Geoffrey Thomas) naglasio je da su svih 20 najboljih avio-kompanija izvanredne, te da su nijanse u pitanju koje su prelomile da se neka nađe na sredini a neka na dnu liste.

Pročitajte cijeli članak