Luka Malić potpisao dvoipogodišnji ugovor sa Željezničarom

prije 1 sedmica 5

Dvadesetogodišnji lijevi bek Luka Malić potpisao je dvoipogodišnji ugovor s FK Željezničar. Malić u redove Plavih dolazi iz banjalučkog Željezničara, gdje će boraviti na posudbi do ljeta 2021. godine.

– Presretan sam što sam potpisao za najveći klub u državi, dat ću sve od sebe da opravdam očekivanja svih, kako ljudi u klubu tako i navijača. Već sam trenirao s ekipom u Međugorju i utisci su fenomenalni. Atmosfera je odlična, ekipa me je super prihvatila i zahvalan sam im na tome. Dobro smo trenirali i sigurno da prvenstvo dočekujemo spremni s jasnim ciljem, a to je borba za osvajanje trofeja, kazao je Malić koji će do ljeta igrati za Željezničar iz Banje Luke.

– Do ljeta sam u svom matičnom Željezničaru iz Banje Luke, cilj nam je da kao i svake godine budemo među prve tri ekipem, a ja sam tu da im pomognem u ostvarenju zamišljenog i siguran sam da ćemo u tome uspjeti.

Luka Malić je rođen 7. maja 2000. godine u Banjoj Luci. Prošao je omladinske kategorije banjalučkog Željezničara, a potom još kao junior počeo igrati za seniore ovog prvoligaša. Ukupno je odigrao 69 utakmica, a u tekućoj sezoni igrao je na 11 susreta.

Pročitajte cijeli članak