Kantonalni inspektori u akciji: Popularni Metropolis večeras gotovo prazan, rigorozne mjere moraju se poštovati

prije 1 sedmica 4

Zahvaljujemo savjesnim građanima na pravovremenoj reakciji uz napomenu da mjere s ciljem sprečavanja širenja zaraze korona virusom podjednako važe za sva pravna i fizička lica, građane i institucije - navode iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS

Nakon u popodnevnim satima dobijenih prijava, a koje predstavljaju prioritet u radu kantonalnih inspektora, kao i pisanja medija, inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS su po hitnom postupku pokrenuli inspekcijski postupak na okolnosti podnesenih prijava i medijskih objava vezanih za nepoštivanje novodonesenih naredbi Zavoda za javno zdravstvo KS - saopšteno je iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo.


Kako se navodi, okončan je i postupak inspekcijskog nadzora u ugostiteljskom objektu Metropolis u SCC-u, koji su kantonalni sanitarni inspektori izvršili nakon dobijene telefonske prijave, o čemu je pisao i portal Depo.ba. U postupku nadzora konstatovano je da se sve higijesko-epidemiološke mjere poštuju (distanca između stolova i gostiju, nošenje maski uposlenika, dezinfekcija, dezo barijere) izuzev dijela Naredbe vezane za broj posjetilaca, kojih je u momentu nadzora bilo 30 u jednom i 28 u drugom dijelu restorana. Iz tog razloga odmah je zapisnički donesena upravna mjera kojom je subjektu nadzora naređeno da osigura broj gostiju u skladu s Naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS od 12.10.2020.godine, što je odmah izvršeno.

metropolis-4


Zbog pogoršane epidemiološke situacije u KS pojačani nadzori inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS biće nastavljeni i u predstojećem periodu.


Zahvaljujemo savjesnim građanima na pravovremenoj reakciji uz napomenu da mjere s ciljem sprečavanja širenja zaraze korona virusom podjednako važe za sva pravna i fizička lica, građane i institucije - navodi se dalje u saopštenju.


U tom kontekstu, ističu iz Inspekcije, tokom protekle večeri provedeno je 17 nadzora, za 11 ugostiteljskih objekata zbog nepoštivanja higijensko-epidemioloških mjera izrečeno 14 prekršajnih naloga u iznosu od 27.000 KM, a tri objekta su zatvorena zbog nepoštivanja radnog vremena do 23:00 sata.

(DEPO PORTAL/ad)


Pročitajte cijeli članak