Kad naprave rezultat kakav sam ja napravila, mogu da mi se obrate... Do tada samo mogu da mi se poklone!

prije 1 sedmica 6

Kod Vulić se ispostavilo 17.000 glasova razlike između novembarskog rezultata, kada je osvojila više od 22.000, i jučerašnjeg - kada je osvojila tek oko 5.000 glasova


Za jedne slobodarski grad, za druge tamni vilajet, Doboj je dobio novog-starog gradonačelnika i skupštinsku većinu iz redova SNSD-a. Bez znatno boljih rezultata, opozicionari su ponavljanje izbora ocijenili uspješnim, jer se, kako kažu, pokazala razlika između osvojenih i ukradenih glasova.


No, dok opozicija postavlja pitanja "gdje su nestali glasovi", koje se odnosi i na Sanju Vulić, nosioca liste SNSD-a, nju iskazana razlika nimalo ne remeti.


Naime, kod Vulić se ispostavilo 17.000 glasova razlike između novembarskog rezultata, kada je osvojila više od 22.000, i jučerašnjeg - kada je osvojila tek oko 5.000 glasova.


Međutim, ona pobjednički poručuje:


- Opozicija u očaju nema šta drugo da priča već da govori o toj razlici u glasovima. Zaboravljamo okolnosti da nije ista izlaznost, pritiske koje su građani imali sve vrijeme, ucjene. Boravili su ovdje najviši fukcioneri, ali ništa im nije vrijedilo, SNSD je apsolutni pobjednik. Branislav Borenović i Mirko Šarović kad naprave rezultat kakav je Sanja Vulić napravila, kako 15. novembra, tako i juče, mogu da mi se obrate... Do tada samo mogu da mi se poklone - poručila je Vulić.


Viđe detalja iz Doboja nakon ponovljenih izborsa pogledajte u prilogu N1.

(DEPO PORTAL/ad)


Pročitajte cijeli članak