Bivši reis Cerić zatražio halal od Mustafe Resića i njegove porodice: 'Alhamdulillah! Bivši načelnik je živ i zdrav'

prije 3 sedmica 43

'Ostaje moja iskrena zahvalnost za njegov ogromni doprinus u izgradnji Upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice u našoj zemlji', napisao je ef. Cerić


Svečanim presijecanjem vrpce u Sarajevu je otvorena Upravna zgrada Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini, impozantno zdanje s 5.000 kvadrata korisnog prostora.

Na svečanosti se obratio i bivši reisu-l-ulema IZ u BiH Mustafa ef. Cerić koji je, između ostalog, zahvalio svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta.

Zahvalio se i bivšem načelniku općine Stari Grad Mustafi Resiću, ali je tom prilikom napravio lapsus, o čemu se juče oglasio na društvenim mrežama te uputio izvinjenje.

- Alhamdulillah! Bivši načelnik Starog grada Mustafa Resić je živ i zdrav. Tražim od Mustafe i njegove porodice halala za jučerašnji lapsus linguae:

"Moram se zahvaliti i ovome rahmetli načelniku Starog Grada Mustafi Resiću. Molim Allaha da mu sve grijehe oprosti, a nije imao puno, nego samo one male da mu oprosti”.

Ali ostaje moja iskrena zahvalnost za njegov ogromni doprinus u izgradnji Upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice u našoj zemlji. Učim dovu Allahu Milostivom da podari Mustafi Resiću i njegovoj prorodici dug život i dobro zdravlje. Amin! – napisao je ef. Cerić.

mustafa-ceric

(Hayat.ba, DEPO PORTAL/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook


Pročitajte cijeli članak